We zijn er al even mee bezig, zoals op de homepage mooi is te zien, maar in 2018 gaan we dat breed toepassen: Vliegwieltraining. De Engelse termen Flywheel- of Kinetic-training worden ook wel gebruikt. Het is de perfecte methode om spiervermogen op te bouwen, zowel bij (gezonde) sporters als bij revalidatie. Voor beide toepassingen kunt u bij ons terecht.

Wat is Vliegwieltraining?

Vliegwieltraining maakt gebruik van, de naam zegt het al, vliegwieltechnologie Er wordt geen gewicht verplaatst, maar weerstand overwonnen door met een koord een vliegwiel in gang te brengen.

Hoe werkt Vliegwieltraining?

Wij werken met de FyzzioKinetic Box en de FyzzioKinetic Pull. Bij de Box staat u op een plateau en bent u met een soort vest verbonden aan het koord van het vliegwiel. Bij de Pull trekt u met handen of voeten aan het koord van het vliegwiel. Alle oefeningen zijn met de duidelijke uitleg die wij geven eenvoudig uit te voeren.

De voordelen van Vliegwieltraining

Met Vliegwieltraining kunt u steeds met een maximale/optimale weerstand trainen. Dat maakt Vliegwieltraining, veel meer dan traditionele krachttraining, uiterst effectief én efficiënt; door te variëren met de bewegingssnelheid kunt u tijdens elke oefening met maximaal vermogen bewegen, dat levert als het om spiervolume gaat sneller en meer effect op dan bij traditionele krachttraining. Het is een veilige en functionele vorm van training: precies die spieren die u wilt verbeteren, worden getraind, zonder risico op blessures. Bovendien: de succesvolle werking van Vliegwieltraining is wetenschappelijk aangetoond!

Geïnteresseerd in Vliegwieltraining? Vraag informatie, ik leg de werking graag uit.

Heeft u een blessure die maar niet over gaat? Wilt u in weinig tijd maximaal rendement binnen uw revalidatie? Of bent u een fanatieke sporter en wilt u de lat voor uzelf nog hoger leggen. U moet dan denken aan harder lopen en/of hoger springen Sta dan open voor de revolutionaire Flywheeltraining!

De nog zeer nieuwe trainingsmethode in Nederland is oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. Voor een snellere revalidatie en een sterkere prestatie met succes!

Revalidatie

Wij zetten de Flywheeltraining in voor revalidatie van pees, enkel, knie, heup -en rugklachten. Met een goede een op een begeleiding, ervaart u al snel dat u de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand heeft. U krijgt precies evenveel kracht terug als dat u erin stopt. Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft, stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Dit maakt flywheel training een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

Sport

De flywheeltraining is ook zeer geschikt voor sportspecifieke training als aanvulling op uw eigen sport. Met het flywheel principe traint u uw spieren en pezen vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien traint u de volledige bewegings keten in een totale en functionele beweging. Zo bent u ook in staat heel gericht te trainen. De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.