Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. De fysiotherapeut leert u hoe u preventief door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

De praktijk heeft zich naast bekkenfysiotherapie gespecialiseerd in balans- en stabiliteitstraining, vooral bij sporters. Het doel van stabiliteitstraining is het lichaam in balans te kunnen houden onder moeilijkere en zwaardere omstandigheden. Een lichaam kan in evenwicht zijn, maar heeft hier veel spierspanning voor nodig. In balans houden betekent dat de gewrichten zich in de neutrale zone kunnen bevinden zonder overmatige spierspanning. Indien een gewricht zich buiten de neutrale zone gaat bevinden, zal er meer spierspanning nodig zijn dan optimaal mogelijk is. Dit is een vorm van overbelasten en dit geeft eerder slijtage. In balans bewegen betekent dat een beweging kan worden uitgevoerd, hoe moeilijk die ook is, met de juiste hoeveelheid spierspanning.