Uw zorgverzekering in 2023

Ook aan het einde van dit jaar informeer ik u graag over de belangrijkste ontwikkelingen en de gevolgen daarvan in 2023. 

 

Ontwikkelingen

De laatste jaren gaat de kwaliteit van de zorgverlening in het algemeen steeds meer gebukt onder het juk van de verzekeringsmaatschappijen. Dat betekent onder andere: steeds hogere premies voor u als verzekerde en steeds lagere vergoedingen en meer administratie voor ons als zorgverleners. Om die reden heb ik al een paar jaar met sommige zorgverzekeraars géén contract meer afgesloten.

Aangezien ik met mijn praktijk de hoogste zorgkwaliteit wil blijven leveren, heb ik besloten om voor 2023 alleen nog met DSW en verder met geen enkele andere zorgverzekeraar een contract af te sluiten. Bovendien zal de behandeltijd per sessie van 30 naar 45 minuten worden uitgebreid. Dat maakt de behandeling effectiever en dus het resultaat beter.

 

Wat betekent dit voor u?

Omdat ik de kosten van een behandeling niet meer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kan declareren, zal ik die kosten per behandeling met u afrekenen. U kunt die kosten vervolgens bij uw zorgverzekeraar declareren. Bij de meeste zorgverzekeraars kunt u dan 70-75% van de behandelingskosten van een half uur vergoed krijgen. Heeft u een verwijzing van een arts met de diagnose urineverlies dan gelden er andere regels omdat dit van de basisverzekering gaat. Heeft u als basisverzekering een restitutiepolis (vrije keuze polis, u mag dan zelf bepalen naar welke arts of hulpverlener u wilt toegaan) krijgt u vaak 100% vergoed. Heeft u een naturapolis (de zorgverzekeraar bepaalt waar u naar toe mag gaan) dan zal dit weer 70-75% zijn. Zie uw eigen verzekeringsvoorwaarden.

Doordat uw zorgverzekeraar standaard zal uitgaan van een half uur behandeltijd, zult u waarschijnlijk niet het gehele factuurbedrag vergoed krijgen. Stem dit eventueel, voordat u een afspraak maakt, af met uw zorgverzekeraar en maak voor uzelf de juiste keuze. Kiest u voor het maken van een afspraak bij Bekkenfysiotherapie Van Uitert dan zorg ik ervoor dat die afspraak zo snel mogelijk wordt ingepland.

De tarieven vanaf 1 januari 2023 vindt u hier, de tarieven zoals die nog tot en met 31 december 2022 gelden, vindt u onder het kopje ‘Vergoeding en tarieven’. Mocht u vragen hebben of twijfelen over de vergoeding dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ook in 2023 kunt u bij onze praktijk rekenen op de hoogste kwaliteit en de beste behandelingen, tegen een zo laag mogelijk tarief; wij laten ons daarin door de zorgverzekeraars niet beperken.

Bekkenfysiotherapie Van Uitert

23 november 2022

De praktijk is altijd bereikbaar via e-mail p.vanuitert@fysiovanuitert.nl en gedurende werkdagen telefonisch op 06-199 518 89.

 

 

Menu