Uw zorgverzekering in 2024

Ook aan het begin van dit nieuwe jaar informeer ik u graag over de belangrijkste ontwikkelingen en de gevolgen daarvan in 2024. 

 

Ontwikkelingen

De laatste jaren gaat de kwaliteit van de zorgverlening in het algemeen steeds meer gebukt onder het juk van de verzekeringsmaatschappijen. Dat betekent onder andere: steeds hogere premies voor u als verzekerde en steeds lagere vergoedingen en meer administratie voor ons als zorgverleners. Om die reden heb ik al een paar jaar met sommige zorgverzekeraars géén contract meer afgesloten.

Aangezien ik met mijn praktijk de hoogste zorgkwaliteit wil blijven leveren, heb ik besloten om voor 2024 alleen nog met DSW (Stad Holland) en SZVK en verder met geen enkele andere zorgverzekeraar een contract af te sluiten. Met zorgverzekeraar ONVZ heb ik een aparte afspraak dat zij het volledige bedrag vergoeden. De behandeltijd per sessie is 45 minuten.

 

Wat betekent dit voor u?

Omdat ik de kosten van een behandeling niet meer rechtstreeks bij elke zorgverzekeraar kan declareren, zal ik die kosten per behandeling met u afrekenen. U kunt die kosten vervolgens bij uw zorgverzekeraar declareren. Hoeveel u vergoed gaat krijgen is sterk afhankelijk van uw zorgpolis. Heeft u een verwijzing van een arts met de diagnose urineverlies dan gelden er andere regels omdat dit van de basisverzekering gaat. Zie uw eigen verzekeringsvoorwaarden.

Let op: u bent en blijft zelf verantwoordelijk voor wat u vergoed krijgt. Indien u twijfelt, informeer dan bij, en overleg zo nodig met, uw zorgverzekeraar, voordat u een afspraak maakt. Vervolgens kunt u voor uzelf de juiste keuze maken. Kiest u voor het maken van een afspraak bij Bekkenfysiotherapie Van Uitert dan zorg ik ervoor dat die afspraak zo snel mogelijk wordt ingepland.

De tarieven vanaf 1 januari 2024 vindt u hier. Mocht u vragen hebben of twijfelen over de vergoeding dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ook in 2024 kunt u bij onze praktijk rekenen op de hoogste kwaliteit en de beste behandelingen, tegen een zo laag mogelijk tarief; wij laten ons daarin door de zorgverzekeraars niet beperken.

Bekkenfysiotherapie Van Uitert

2 januari 2024

De praktijk is altijd bereikbaar via e-mail info@fysiovanuitert.nl en gedurende werkdagen telefonisch op 06-199 518 89.