[us_page_title description=”1″ font_size=”1.8rem” inline=”1″]

Aanpassingen als gevolg van het coronavirus

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo!

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Geen handen schudden
  • Neem je eigen badhanddoek mee
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Blijf in de auto wachten totdat de vorige patiënt uit de praktijk is
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Pascale van Uitert

page1image22428496

De praktijk is altijd bereikbaar via e-mail p.vanuitert@fysiovanuitert.nl en gedurende werkdagen telefonisch op 06-199 518 89.

 

 

Uw zorgverzekering in 2020

 

Ontwikkelingen

De zorgpremies stijgen gemiddeld genomen nog steeds. Daarnaast blijven de zorgverzekeraars streven naar lagere kosten. Dat betekent onder andere dat ze hun contracten met de zorgverleners (waaronder onze praktijk) zo scherp mogelijk proberen af te sluiten: ze betalen lagere vergoedingen aan de zorgverleners, terwijl ze wel meer voorwaarden aan de zorgverleners stellen. En die voorwaarden hebben zelden met de kwaliteit van de behandeling te maken, integendeel. Zorgverzekeraars streven vooral naar gemiddeld minder behandelingen en veel voorwaarden vragen om meer administratieve handelingen van de zorgverlener. 

Situatie voor onze praktijk in 2020

De tendens zoals ik hierboven heb geschetst, zet zich door in 2020. Dat heeft tot gevolg dat ik met vrijwel de meeste zorgverzekeraars een contract heb afgesloten, behalve met onderstaande verzekeraars:

Achmea: o.a. Avero Achema, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis
CZ: Delta Loyd, Ohra

Dit betekent alleen dat ik aan deze zorgverzekeraars niet rechtstreeks kan declareren, voor u heeft dat geen consequenties, u krijgt altijd een vergoeding! Welke vergoeding u krijgt, is afhankelijk van uw basisverzekering. Bij een restitutiepolis (vrije keuze-polis, u mag dan zelf bepalen naar welke arts of hulpverlener u toe wilt gaan) krijgt u vaak 100% vergoed. Heeft u een naturapolis (de zorgverzekeraar bepaalt waar u naar toe mag gaan) dan kunt u 70-75% van de behandelingskosten vergoed krijgen. Kijk uw eigen verzekeringsvoorwaarden daar even op na.

Mocht u vragen hebben of twijfelen over de vergoeding, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Ook in 2020 kunt u bij onze praktijk rekenen op de hoogste kwaliteit en de beste behandelingen, tegen een zo laag mogelijk tarief; wij laten ons daarin door de zorgverzekeraars niet beperken.

Bekkenfysiotherapie Van Uitert

1 januari 2020

Menu